Gyógyfürdőkben, wellnessfürdőkben lesz a gyakorlati óra - népszerűsítik a fürdőkultúrát Vas megyében

gyerekek kéz, gyógyfürdő"A fürdőkultúra fejlesztéséért Vas megyében” címmel iskolai egészségfejlesztési modell projekt indul. A megye gyógyfürdői, wellnessfürdői közösen segítik a diákok körében a fürdőkultúra népszerűsítését.

Reklám


A megyében a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervezetével közösen a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, a Vasivíz Zrt., a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő és a Celldömölki Vulkán Fürdő valósítja meg a kezdeményezést.

A program keretein belül a gyermekek a gyógyfürdőkben és az élményfürdőkben gyakorlati órákon vesznek részt

 



A program célja, hogy az általános iskolákban fejlesszék a gyermekek fürdőhigiénés és személyi higiénés ismereteit. Emellett szeretnék elérni, hogy a diákok a megszerzett ismeretek birtokában gyakrabban vegyék igénybe a közfürdőket, élményfürdőket.

A projekt ez év január végén indul Szombathely, Sárvár, Celldömölk egy-egy iskolájában. Az elméleti órákon túl gyakorlati programokra is sor kerül. Ezeket már a gyógyfürdőkben, élményfürdőkben tartják.

A program 2013. március 22-éig tart. A tervek szerint - a tapasztalatok birtokában - több iskolában is szerveznek hasonló fürdőkultúrát népszerűsítő programot.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média