Top gyógyfürdős kezelések, amelyek során gyógynövényeket is használnak

A gyógyvíz gyógyító ereje mellett a gyógynövények hatásait is élvezhetjük a fürdőben, ha ezeket a kezeléseket kipróbáljuk.

ReklámA thermo spa gyógynövény olajos pakolás alkalmával a vendég az aqua jet ágyon lebeg, közben élvezi a kellemesen meleg vízsugarak masszírozó hatását. Ilyenkor egész testes gyógynövény olajos pakolást alkalmaznak, majd meleg takaróval takarják le a vendéget. A kezelés hatására élénkül a nyirok- és vérkeringés. Javul az anyagcsere folyamat. A kezelés kötőszövet-feszesítő, stresszoldó és közérzetjavító hatásán túl a melegnek köszönhetően a bőr pórusai kitágulnak, így a gyógynövény-olajokban található ásványi anyagok és vitaminok fel tudnak szívódni a bőrbe. A gyógynövény-olajok táplálják és bársonyossá varázsolják a bőrt, míg az illatokkal körülölelve szervezetünk igazi aromaterápiában részesül, átélve a teljes ellazulás élményét.


Az ayurveda masszázs során szintén szerepet kapnak a gyógynövények. Ilyenkor a masszázst felmelegített aromaolajakkal, öt gyógynövény őrleményből készített gyógynövény csomagocskákkal és kézzel végzik. A masszőr a kezelés során óvatos, laza mozdulatokkal dolgozik, így az izomfeszülések ellazulnak, a fájdalom csökken, a keringés felgyorsul. Az óvatos mozdulatok kiválóan hatnak a nyirokkeringésre is.


A levendula, mint gyógynövény hasznosítás a gyógy- és wellnessfürdőkben is elterjedt. A vendégek szívesen vesznek részt levendulaolajos masszázsokon vagy próbálják ki a levendulás aromafürdőt. Ez utóbbinál a fürdő vizéhez keverik a gyógynövényeket. A meleg vízben a hatóanyagok könnyen felszívódnak. A hatásuk hamarabb érvényesül.


Kipróbálná? Még többre kíváncsi a felsorolt kezelésekről? Klikk!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média