Mozogj a gyógyfürdőben is! - Ezek a lehetőségek

Számos fórum hallhatjuk - helyesen -, hogy az egészség megőrzése szempontjából rendkívül fontos a testmozgás - ha nem a legfontosabb. Most azokat, a gyógyfürdőben igénybe vehető szolgáltatásokat gyűjtöttük össze, amelyek segítenek abban, hogy aktívabb legyen a pihenés.

Reklám

A vízben végezhető testmozgások közül kiemeljük az egyre népszerűbb aqua bike-ot. Erről korábban írtuk, hogy a szakértők az ízületi bántalmakkal küzdőknek is ajánlják. Amellett, hogy fittséget ad, nyugtató hatással is bír a sportág.


Megemlíthetjük az igencsak népszerű zumbát is. Ez is kipróbálható, űzhető a gyógyfürdőben. A gerincgimnasztika, a pilates szintén igényelhető. A foglakozások alkalmával kíméletesen mozgathatjuk át a testet, erősíthetjük az izomzatot.


Az úszás se maradhat ki a sorból. A test megmozgatására kiválóan alkalmas ez a sportág. Egy gyógyfürdőzős nap alkalmával javasolt 20-30 perc úszás. A vízben való biciklizés mellett az aqua step is kedvelt. Aki gyógyfürdőben jár, próbálja ki!


Szárazföldön végezhető aktív testmozgási lehetőség a nordic walking, az aerobik és a tai chi.


Miért ajánlják a vízben való mozgást az ízületi problémákkal küzdőknek is? A válasz egyszerű. Az izmok a vízben tehermentesülnek, így könnyebben elvégezhetőek azok a gyakorlatok, amelyek a szárazföldön például fájdalommal járnak.


Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média