Már most kezdje pótolni a D-vitamint - előzze meg a csontritkulást és más betegségeket is

Ahogy egyre kevesebb lesz a napsütés, úgy csökken a szervezetünkben a D-vitamin szintje. Kiderült, hogy a magyar lakosság 95 százaléka tél végére D-vitamin-hiányossá válik. A D-vitamin alacsony szintje pedig csontritkuláshoz vezethet.

Reklám


A Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatási eredményeiből látszik, hogy a lakosságnak nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a téli hónapokban a D-vitamin pótlására.


A hiánya nem csak csontritkuláshoz vezethet, hanem szív- és érrendszeri és cukorbetegséghez, továbbá az immunrendszer legyengüléséhez is. Figyelmeztetnek arra is, hogy az alacsony D-vitamin szint a tumoros, illetve a vérképzőszervi betegségek kockázatát is fokozhatja.


Csontritkulás megelőzésére és kezelésére is alkalmasak a gyógyfürdős terápiák. Bizonyított, hogy a gyógyvíz összetétele megfelelő arra, hogy eredményesen kezeljék a csontritkulásból adódó panaszokat. Például itt is van erre lehetőség. Akik nem gondoskodnak a kellő mennyiségű D-vitaminról, kialakulhat náluk reumás ízületi gyulladás is. Kezelésre, megelőzésre használja a gyógyfürdőt.


Még több információ a csontritkulásról a SpaMagazin tünetkereső menüpontjában.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média