Nézze meg, hogy önt veszélyeztetik-e a Nap káros sugarai

napfény, UV sugarakA napozásnak számos jótékony hatása ismert, ezzel együtt tudnunk kell róla, hogy a felelőtlenség komoly egészségügyi problémához vezethet. A naptej használatával csökkenthető a kockázat. Erre hívják fel a figyelmet egyes gyógyfürdőkben a napokban. Sőt van, ahol ingyen naptejet is osztanak.

Reklám



Az UV-ellenőrök feladata, hogy felhívják a strandolók figyelmét arra, hogy kiemelten fontos a naptej használata. Annak elmulasztása ugyanis komoly egészségügyi problémákat okozhat. Számos nyugat-dunántúli fürdő között a Büki Gyógyfürdőben is UV-ellenőrök osztanak meg hasznos napozási tanácsot a fürdőzőkkel, és ingyen naptejet is osztanak.


Olyan fényvédő naptejeket is osztanak a kampány során, amelyek segítségével kivédhetők az UV-sugarak káros hatásai.


A szakemberek arról tájékoztattak, hogy évente 2-3 millió embernél alakul ki veszélyes bőrrák. Főként azok veszélyeztetettek, akik kiskorukban többször erősen leégtek. Különösen fontos az óvatosság az érzékeny, világos bőrűeknél. Ezzel együtt mindenkinek ajánlott betartani a napozás szabályait.


A napfénynek számos jótékony hatása is van. Korábban írtuk például, hogy csökkenti a vérnyomást. Íme, még néhány:


A Nap elősegíti a tüdő oxigén-felvételét és így pozitívan hat a közérzetünkre. Ezek mellett támogatja szervezetünkben a D-vitamin képződését, ami a csontok és a fogak erősödéséhez nyújt segítséget.



A fürdőkben folytatott kampánnyal kapcsolatban Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára elmondta: az emberek többsége tisztában van a Nap káros hatásaival, ennek ellenére mégis kevesen védekeznek megfelelően.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média