Reflux esetén gyógyvíz - ezeken a panaszokon segít még az ivókúra

A gasztroenterológiai betegségek előfordulása a népesség egyre nagyobb körét érintik. A rendszertelen, egészségtelen táplálkozás, a stressz, az elhízás, de még a túl szűk ruhák viselete is növeli a betegségek megjelenésének kockázatát. 

Reklám

A gyógyszeripar térnyerése mellett azonban egyre többen fordulnak a természetes gyógymódok felé, akár kiegészítő jelleggel is. A gyomor, bélrendszeri problémák orvoslására előtérbe kerül a gyógyszeres kezelések mellett terápia jelleggel a gyógyvizek fogyasztása. 

Nem mindegy azonban, melyik gyógyvizet isszuk, és mennyit fogyasztunk belőle. Ezért a kezelés előtt mindenképpen kérjük ki belgyógyász vagy gasztroenterológus tanácsait.

Ezek a kúrák általában 4-6 hétig tartanak, a gyógyvízből pedig körülbelül napi 1-1,5 litert kell elfogyasztanunk. Nem feltétlenül kell egyszerre meginnunk, részekre elosztva a főétkezések előtt is elkortyolgathatjuk. A gyógyvizek fogyasztásánál ugyanúgy számolnunk kell a fürdőreakcióval, ami fáradékonyságot, levertséget, hőemelkedést jelent. A tünetek rendszerint 2-3 nap alatt elmúlnak, azonban ha ez nem történik meg, akkor abba kell hagyni a kúrát.

Javasolt ivókúra krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok esetén - olvasson erről többet a tünetkeresőnkben.

Ahogy írtuk, nem mindegy, milyen vizet használunk a gyógyuláshoz. A büki gyógyvíz például magas hidrogén-karbonát tartalma révén kiválóan alkalmas a népesség 30 százalékát érintő reflux betegség kiegészítő kezelésére. Ásványianyag tartalma révén javíthatja a szervezet szénhidrát felvevőképességét, cukorbetegség esetén pedig javíthatja az inzulinhatást. Összehasonlításban a kiemelkedő magnézium és kalcium tartalma nyomán aktivizálhatja, javíthatja a veseműködést, élénkítheti az epe és a hasnyálmirigy működését.

A gyógyvizek magas ásványianyag tartalmuknak köszönhetően hatásosak csontritkulás okozta panaszoknál, hozzájárulnak az enzim- és idegrendszer hatékony működéséhez. Nagy mennyiségű verejtékezés esetén nátrium, magnézium és kalcium tartalmuk is jótékony hatással bír.

Az ivókúrák kiegészítőjeként gyógyvizes fürdőkúra javasolt, hiszen a terápiás eljárást nagymértékben fokozhatja a szervezetet érő kettős hatás. Tudjon meg még többet itt!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média