Így fogunk wellnesselni a jövőben

Hová tart a wellness ágazat? Milyen irányokra számíthatunk a jövőben? Ennek néztünk utána.

Reklám

Ahogy az étkezésben a bio, azaz a természetes ételek kerülnek előtérbe, úgy más területeken is nagyobb hangsúlyt kap ez egészség. Az utazók többsége már olyan úti célokat választ, ahol az ételek természetes alapanyagokból készülnek és egy helyen megtalálhatók a spa és wellness szolgáltatások is. A jövőben fontos, hogy a wellness mindenhol ott legyen. Földrajzilag éppúgy, mint a szolgáltatások tekintetében. Lehetőség legyen pihentető alvásra, természetközeli sportolásra és egészséges étkezésre.


Egy felmérésből kiderül, hogy az egészség-orientált utazók az összes turista negyven százalékát teszik ki. Ők a megelőzést és a gyógyulást is szem előtt tartják. A számuk feltehetően növekedni fog, ahogy más területeken érzékelhető trendekből ez látszik.


Előtérbe kerül a mentális wellness is. A masszázsok és más gyógyfürdős kezelések során olyan programok válnak népszerűvé, amelyek a testi mellett a lelki wellnessben is segítenek. A feltöltődés fontos! Az utazók szeretnének a kezelések után pihenten, lélekben is megújulva visszatérni a munkába.
Az utóbbi években egyre stresszesebb az életmód, így az utazások során olyan helyeket keresnek a turisták, ahol lehetőség van a teljes feltöltődésre - minden téren, belsőleg és külsőleg.

 


Egyre nagyobb teret hódít a természetközeliség is, azaz az olyan kikapcsolódási lehetőségek, amelyek a természetben végezhetőek. Akár a nordic walking vagy más hasonló sportok. A természetközeliség a kezeléseket is jellemzi majd.


A jövőben az autentikus, népi, egyben naturális szolgáltatások továbbra is népszerűek lesznek. Így a kínai és thai kezelések. Ezek mellett pedig az indiai kúrák, az ájurvéda, ami kiemelt részét képezi majd a wellnessnek az elkövetkezendő években.


Nagy jelentősége lesz a mentális wellnessnek. A pszichére irányuló, lelket feltöltő szolgáltatások is sokkal keresettebbé válhatnak - olvasható egy szakmai tanulmányban.

 

>>> Wellness lehetőségek itt - akciókért, kedvezményekért klikk! <<<

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média