Ilyen lesz a jövő gyógyfürdője – 1. rész

relax-bukfurdoA napokban tartották Aspenben, Coloradoban a Global Spa & Wellness Summit nevű, az egész kontinsre kiterjedő spa-konferenciát. Itt a szakemberek felvázolták, milyen lesz a jövő gyógyfürdője, és melyek azok a szolgáltatások, amelyekre szüksége lesz az embereknek.

Reklám


A konferencia teljes anyagát nehéz összefoglalni, néhány fontos dolgot azonban kiemelünk.
Több ízben elhangzott, hogy a wellness iparág hatalmas, egy kis kreativitással még jobban az emberek javára lehetne fordítani az abban kínálkozó lehetőségeket.
Sok helyen a fürdők telomer egészségügyi központként is funkcionálhatnának. Ezek célja és feladata, hogy megpróbálják előre jelezni az egyes betegségek kialakulásának esélyét, így teremtve lehetőséget a megelőzésre. A rák és a szívbetegségek megelőzése lesz a jövőben a legfontosabb, ehhez pedig a stressz csökkentésére lesz szükség. Fontos, hogy a fürdőkben is hirdessék az egészséges táplálkozás és a testmozgás szerepét - hangzott el. Az említett telomer központok segítségével a gyógy- és wellnessfürdőkben személyre szabott kezelések és kúrák, edzések alakíthatók ki - így csökkenthető lenne a megbetegedések száma.

latvanyterv

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum látványterve


Kiemelkedő terület lesz a mentális egészség kezelése. Ennek a problémának a gyógyításában és kezelésében a gyógyfürdőknek szintén nagyon fontos szerepet szánnak. Olyan központok létrehozására van szükség, ahol maximális nyugalom mellett lehet feltöltődni.
A fürdők szerepe megváltozik. Ezekre a helyekre mintegy a nyugalomba tudnak menekülni a vendégek. A rohanó társadalomban igényként merül fel a testi és a lelki nyugalom. Erre kínálnak alternatívát a fürdők, így a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum is.

 
Folytatás.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média