Tudatosabban tesz az egészségért a mai 50 év feletti korosztály?

Szívesen mennek gyógyfürdőbe a nyugdíjasok. Szeretik az egy napos utakat és évente legalább egyszer üdülnek is. Legalábbis 43 százalékuk. Egy évben pedig átlagosan 6,6 alkalommal kirándulnak.

Reklám

Gyógyfürdőbe pedig főként hétköznapokon mennek, amikor a nyugdíjasoknak szóló kedvezményeket érvényesíteni tudják. Az origo.hu nemrég publikált bejegyzésében is hasonlót olvashatunk. Azaz, hogy a korosztály legnépszerűbb úti céljainak a gyógyfürdők számítanak. De a városlátogatás és az aktív mozgást igénylő programok sem szorulnak háttérbe.

A mi tapasztalatunk is az, hogy a mai 50+-os korosztály egyre nagyobb része él tudatosan. Tesz azért, hogy egészségesen tudjon élni. Nagyobb hangsúlyt kap a megelőzés, az ízületek rugalmasságának megőrzését például gyógyvizes fürdővel segítik. Egyre több olyan idősödő pár látogat a fürdővárosokba, akik kiadós sétával indítják vagy zárják a napot, majd gyógyfürdőben pihennek vagy épp itt edzik, készítik fel az ízületeiket.

A fürdők és a szállodák is felismerték azt, hogy a nyugdíjasok újra nyitottak a fürdős, aktív wellness időtöltésre. Ezért különféle kedvezményeket kínálnak nekik. Egyebek mellett belépő, gyógyászati kedvezményeket és vitalitást támogató akciós programokat, amiket bizony az érintett korosztályba tartozók szívesen ki is használnak. Ezekről tudjon meg még többet itt.

Az idők tehát változnak, egyre többen tesznek azért, hogy az idős kor is aktív lehessen. Gyarapodik a fürdőkbe látogató 50+-os korosztályba tartozók száma és a kirándulós programokat választók között is nem kevés nyugdíjassal találkozhatunk már.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média