A gyógyító só – asztmásoknak, allergiásoknak ajánlott

asztma kezeléseMagyarországon csaknem 300 ezerre tehető az asztmások száma. Az arányuk évről évre növekszik. Emiatt egyre szükségesebbé válik, hogy minél többen értesüljenek arról, milyen megelőző kezelések és gyógyító kúrák léteznek.
Az allergiásoknak és az asztmásoknak is ajánlott a sóterápia. A légzőszervi megbetegedésekkel küzdők rehabilitációjára kiválóan alkalmasak a sószobák.

ReklámEgyes kutatások szerint azok, akik sóterápián részt vesznek, több hónapig tünetmentesek. Az eredmények azt igazolják, hogy az asztmásoknak és az allergiásoknak is fontos lehet az ilyen, például a Büki Gyógyfürdőben is igényelhető kezelés.A napokban volt az asztma világnapja (május 7.), ennek kapcsán szakértők közölték, hogy a környezeti hatások miatta 2025-re másfélszeresére nőhet világszerte az asztmások száma. Elérheti a 400-450 milliós betegszámot. A betegség ma minden tizedik gyermeket érint. Emiatt fontos, hogy a szülők tudjanak a sószoba gyógyító hatásáról.


Nem csak asztmásoknak és allergiásoknak ajánlott a sóterápia, hanem tüdőbetegséggel, bőrgyulladással küzdőknek, dohányosoknak is. Ezek mellett a stresszes állapot kezelésére is alkalmas. Vannak esetek, amikor nem ajánlott a sóterápia, emiatt szakértő segítségét érdemes a kezelés előtt igénybe venni.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média