Tapintsa ki a talpán, melyik szervére fér rá a támogatás

Sokféle módon lehet manapság gyógyulni, egyre népszerűbb a gyógyfürdőben is igénybe vehető kezelés, a talpmasszázs.

Reklám

A talpon található reflexpontok masszírozásával gyógyítani is lehet. Szinte minden testrészünknek, szervünknek megvan a maga reflexpontja. Így, ha azokat a kellő módon masszírozzák, könnyebben gyógyulhatunk egyes betegségeinkből.


Igaz ez a kisebb megfázásokra és a súlyosabb betegségekre is. Megmutatjuk, egyes szerveinknek hol található a "párja" a talpon.


- A nyak reflexpontja például - a jobb és a bal talpon is - a nagyujj tövénél, a talp külső részén található.


- A váll a talp és a kisujj találkozásánál a talp külső részén található.


A hátfájósaknak még egy pontot mutatunk.


- A csukjásizom a lábujjak és a talp találkozási pontjánál található. A nagyujj alatti rész már nem tartozik ide. Ott a tarkó és a nyak reflexpontjai vannak. Ezek masszírzása a háton jelentkező fájdalmak enyhítésében segíthetnek.


Ugyanígy megtalálható azonban gyomor, szív, máj, vese mellett szinte az összes szervünk. Egyébként ha valamelyik szervünkkel, testrészünkkel problémánk van, az érződik a talpon is. Érdemes egy gyógyfürdőzős nap alkalmával a wellnesskezelések közé beiktatni a talpmasszázst is. Az első kezelésen legalább az kiderül, hogy melyek lehetnek azok a rejtett pontok, ahol érdemes a szervet egy kis masszázzsal megtámogatni.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média