Gyógyvizes kúrákról könyvek segítségével

Egyre nagyobb érdeklődés övezi a gyógyfürdős kezelési lehetőségeket. Mégis többeknek kellene ismerniük a hazai vizek jótékony hatásait - vélik a szakértők.

Reklám

Számos betegség gyógyítható vizeink segítségével. Egy-egy gyógyfürdős kúra szó szerint csodákra képes. Megnéztük, milyen könyvek találhatók a "piacon" ebben a témakörben.


A Gyógyfürdőzés és egyéb fizioterápiás gyógymódok című könyvet például azoknak ajánlják, akik valamilyen reumatológiai, nőgyógyászati vagy egyéb egészségügyi problémájukkal a gyógyvizek és ivókúrák által, illetve a hazánkban is egyre szélesebb körben elérhető fizioterápiás gyógymódokkal szeretnék magukat kúrálni.


Dr. Bender Tamás kötetéből arra is választ kap az olvasó, hogy a gyógyvizeknek és az ivókúráknak milyen hatásai vannak, mely betegségre milyen típusú gyógyvizes kezelés ajánlott.


Vásárolhatók még olyan könyvek, amelyek a főváros fürdőiről szólnak, így a Budapest fürdői című.

Találhatunk azonban olyat is, amely a gyógyászati centrumokat mutatja be az orvos szemszögéből. A Gyógyfürdők és gyógyvizek című könyvről ezt olvashatjuk:
Hazánk nagyhatalom gyógyvizekben, s ahol ásványvíz tör fel, vagy ahol mesterségesen hozzák a felszínre, ott hamarosan a kút körül kiépítik a gyógyászati egységet. Ma már szinte nincs olyan klinikai szakma, amely a különböző kórképek kezelésében nélkülözni tudná a fizioterápiát. E könyv rendszerbe foglalva mutatja be a különböző fizioterápiás eljárásokat, értékeli a balneoterápia helyzetét, ismerteti a hazai gyógyvizek jellemzőit, biológiai hatásait, a gyógyvízzé nyilvánítás menetét, s néhány építészeti vonatkozást is.Ha szeretne többet megtudni például a büki gyógyvíz jótékony hatásairól, itt megtalálja.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média