Gyakori ízületi merevséggel ébred?

A gyakori reggeli ízületi merevség mellé fájdalom is társul? Tegyen a probléma súlyosbodása ellene! Lehetőleg kerülje a mozgásszegény életmódot, a stresszes helyzeteket. Méregtelenítsen rendszeresen, mondjuk szaunában, erősítse a csontokat erre alkalmas gyógyvízben és próbálja ki az ízületeket kímélő vízi gyógytornát.

ReklámHa reggelente gyakran érez az ízületi merevséget, gyanakodni lehet, hogy valami nem jó irányba halad. Viszont ilyenkor még nem késő tenni a probléma súlyosbodása ellen.

Vannak azonban esetek, amikor az izomfeszülés csak egy-két óra múlva fokozatos mozgás után javul, ez már komolyabb betegség előjele lehet. Megijedni azonban ekkor sem kell. Célzott kezeléssel javítható az állapot. Arról azonban, hogy milyen betegséggel állunk szemben kizárólag szakorvos tud felvilágosítást adni. Így ízületi fájdalom gyakori jelentkezésekor haladéktalanul keressünk fel hozzáértőt.


Az egyes ízületi fájdalmak kialakulása azonban megelőzhető, enyhe változatuk könnyedén karbantartható. A rendszeres torna, a sport, a mozgásszegény életmód kerülése és a helyes táplálkozás már önmagában segíthet. Ha ehhez még társul rendszeres méregtelenítés és a csontokat támogató gyógyvizes kúra, felvehetjük a harcot az idő előtt megjelenő ízületi panaszokkal. Akut ízületi gyulladás esetén a szaunázás nem ajánlott.


Olvasson részleteket az ízületi problémákról a SpaMagazin tünetkeresőjében!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média