Nem luxus a tradicionális fürdőkúra

Itt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok ülőmunka, az életünket kísérő sport- és egyéb sérülések mind-mind olyan tényezők, amelyek már egész fiatal korban befolyásolják fizikai állapotunkat.

Reklám

Sokszor az apró figyelmeztető jelekről mindaddig nem veszünk tudomást, amíg nem lesz komolyabb a baj. Pedig a későbbi fájdalmak, a költséges gyógyszeres kezelések és a műtétek könnyen elkerülhetők, ha időben élünk a minket körülvevő természet adta gyógyerővel és a kiváló szakorvosi háttérrel.Hazánk egyedülállóan gazdag gyógyhatású termálvizekben és minőségi gyógyászati centrumokkal működő fürdőkben. Sokan gondolhatják, hogy fürdőkúrára járni luxus vagy csak idős embereknek való, és hiába miénk a gyógyvíz, jótékony hatását csak a külföldi vendégek élvezhetik. Pedig akinek valamilyen mozgásszervi, reumatológiai vagy egyéb, fizioterápiás módon gyógyítható panasza, betegsége van, az évente két alkalommal 15 alkalmas fürdőkúrán vehet részt az OEP-támogatásnak köszönhetően, kedvezményes áron. Elég felkeresni a háziorvosunkat, aki probléma esetén készséggel ad beutalót a reumatológiára. Márpedig akinek valaha is fájt a háta, a dereka vagy valamelyik ízülete, nem árt, ha egy szakorvossal vizsgáltatja ki magát.Nyugat-Dunántúl egyik legsokoldalúbb fürdője, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum méltán híres Európában is egyedülállónak számító összetételű, magas ásványianyag- tartalmú – alkáli-hidrogénkarbonátos, kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – gyógyvizéről és professzionális szakorvosi hátteréről. Ezért célul tűzte ki, hogy minél szélesebb körben hívja fel a lakosság figyelmét a tradicionális és modern terápiás eljárásokkal kiegészített fürdőkúrákra. Akinek nincs ideje felkeresni a háziorvosát, azt a fürdő reumatológiai szakrendelésén beutaló és várólista nélkül is fogadják. Havonta egy alkalommal pedig egészség nyílt nappal várják az érdeklődőket, ahol a medicalwellness szolgáltatásokon túl az OEP által támogatott fürdőkúrákat is bemutatják.


Lássuk be, hogy megmártózni a selymes termálvízben önmagában is gyógyítólag hat, és összehasonlítatlanul kellemesebb élmény, mint egy kórházi kezelés. Gazdagok vagyunk – természet adta gyógyerőben mindenképp –, hát éljünk vele, és tegyük mindennapi életünk részévé a fürdőbe járást!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média