A Te munkáltatód mennyit költ az egészségedre?

A Te munkáltatód mennyit költ az egészségedre? Egy kutatás szerint a cégek egyre többet fordítanak a dolgozóikra. Wellness lehetőséget kínálnak nekik, tesznek azért, hogy a mentális és a fizikai kondíciójuk is rendben legyen.

Reklám



A Világgazdaság arról számolt be, hogy a cégek az elmúlt években tekintélyes mértékben növelték az ez irányú ráfordításaikat, és ma már döntő többségüknél futnak olyan programok, amelyeknek a segítségével a dolgozók egészségesebbek lehetnek.



A Xerox tanácsadó diviziója, a Buck Consultants felmérése szerint a cégek több mint egyharmada saját wellness programot hozott létre a dolgozóinak. A vállalatok képviselőinek pedig nagyjából fele nyilatkozott úgy, hogy hozzájárulnak alkalmazottaik egészségmegőrzéséhez szükséges kiadásaihoz. A Te munkáltatód milyen programokat kínál?



Az eredmények arra is rávilágítottak, hogy a munkaadóknak olyan programokat érdemes kidolgozniuk és megvalósítaniuk a jövőben, amelyek a stresszel, a kevés testmozgással és a rossz táplálkozással járó negatív hatásokat orvosolják a dolgozók körében.



Hol és hogyan lehetséges mindez?


A wellness- és gyógyfürdők kínálatában szerepelnek olyan szolgáltatások, amelyek a fizikiai egészség megőrzése mellett a mentális kondíciót is segítenek megtartani.


Az aktív mozgásban, a szinte mindenki számára végezhető vízi programok lehetnek hasznosak. Míg a lazításban, a "stresszűzésben" a masszázs, a szauna és számos medical wellness szolgáltatás segíthet. Az egészség megőrzésében a kialakuló problémák kezelésében pedig a gyógyvíz lehet a dolgozók hasznára.


A cégvezetők részéről tehát jó megoldás lehet, ha alkalmazottaik wellness fürdőbe történő eljutását segítik. Az ilyen komplexumokben igénybe vett szolgáltatások ugyanis granatáltan segítik a kikapcsolódást, az ellazulást és a fizikai kondíció megőrzését is. Ennek köszönhetően pedig növekszik a dolgozók munkahelyi hatékonysága. Tudjon meg többet!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média