Mi alapján választunk úti célt a nyaraláskor?

Leginkább az ismerősök ajánlásaira hagyatkozunk. Az interneten is sokan kutakodnak, de a közösségi oldalaknak nincs akkora szerepe a választásban.

ReklámAz útikönyvek, az utazási irodák és a televíziós műsorok egyre kevésbé tartoznak a fontosabb források közé. Legjobb, ha az ismerősök ajánlják az utazási célpontot. Egy nemzetközi felmérésben Magyarország is szerepelt. Kiderült, nálunk az ismerősök ajánlása a megkérdezettek 59 százalékánál a legfontosabb. A weboldalak a magyarok 40 százalékánál fontos tájékozódási pontot jelentenek.


A turizmusonline.hu oldalon közöltek szerint a személyes tapasztalat 34 százaléknál döntő, az utazási irodáknál begyűjtött információ csak 9 százaléknál fontos. Tíz százalék informálódik ingyenes utazási katalógusokból, 8 százalék veszi figyelembe a hagyományos sajtó (újság, televízió, rádió) ajánlásait, 5 százalék fizet útikönyvekért és tematikus magazinokért és csak 7 százalék tartja fontosnak a közösségi oldalakat - olvasható.Ebből kiindulva érdemes olyan oldalakat is rendszeresen böngészni, ahol mások véleményezik az egyes szolgáltatásokat. Léteznek olyan felületek, ahol a pontozás mellett szöveges véleményezésre is lehetőség van. Nézzen meg, mit írnak mások!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média