Ennyi tudunk a napozásról, érdemes feleleveníteni a tudást

napozásA legtöbben szeretünk napozni. Ennek ellenére sokan nem tudják, mit jelent a faktorszám és azt sem, hogy a túlzott napozás a bőr rugalmatlanságához vezet. A lakosság fele pedig fél a bőrráktól - ez is kiderült egy, a napozással kapcsolatos hazai felmérésből.

Reklám
A Napteszt során bebizonyosodott, hogy a magyarok napkedvelőek. Alig több mint hét százalék nem megy csak napra. A legtöbben nyaralás alatt napoznak, a megkérdezettek 30,9 százaléka. A válaszadók 11,4 százaléka pedig minden alkalmat megragad a napozásra. A legtöbben napi 1-2 órát napfürdőznek, de van, aki egész nap süttetné magát (9,1 százalék).


A kutatás a napozással összefüggő tudnivalók ismeretére is kitért. Bebizonyosodott, hogy a legtöbben tudják, nem szabad délelőtt 11 és délután három óra között napon tartózkodni. Van azonban olyan is (22 százalék), aki szerint túlzott a félelem. A legtöbb válaszadó tudja, hogy a nap sugarai károsak is lehetnek. A túlzott napozás következményeként a legtöbben a bőrrákot emelték ki.


A naptej használata fontos!


Egyesek (a megkérdezettek egyötöde) nem is kenik be magukat napvédőszerrel napozáskor. Annak ellenére, hogy a válaszadók 80 százaléka égett már le. A legtöbben a napozás elleni krémek közül a 20-30-as faktorszámút választják. Ezt követi a sorban a 30-40-es és az 50 pluszos - derült ki a Dr. Kelen kozmetikai fejlesztő és gyártó cég kutatásából.


A magasabb faktorszámú termékek nagyobb védelmet nyújtanak - ezt tudja is a válaszadók többsége. Van azonban olyan is, aki csak reklámfogásnak gondolja mindezt.Ha már megvan a leégés - ezt kell tenni! A napozás veszélyeiről korábbi cikkünkben írtunk. Ebben a bejegyzésben leégés elleni praktikákról olvashat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média