Sokízükleti gyulladás: tudniuk kell a betegeknek a lehetséges kezelésekről!

Gyógyvíz BükfürdőA sokízükleti gyulladásban szenvedő betegekért indítottak kampányt. Felmérést is készítettek a rheumatoid arthritisben érintett betegek közreműködésével. A Magyar Reumabetegek Egyesülete fontosnak tartja, hogy folyamatosan tájékoztassák az érintetteket azért, hogy azok bővítsék az ismereteiket.

Reklám


Korábban már írtunk a témában készített felmérésről. Az eredményeket is közöltük. Kiderült, akinek nincs panaszuk, úgy gondolják, hogy megszűnt a betegségük. Öt megkérdezettből ketten válaszoltak úgy, hogy a munkavégző képességüket is befolyásolja a betegség.
A kutatás eredményei alapján megállapították, hogy több tájékoztatásra van szükségük az érintett betegeknek. Tudniuk kell arról, milyen kezelési lehetőségek kínálkoznak.


Ortutay Judit reumatológus főorvos, a Magyar Reumabetegek Egyesületének vezetője elmondta, hogy a háziorvosok, a reumatológusok, a szakápolók, a gyógytornászok és a fizioterápiás szakemberek együttes erőfeszítésére van szükség.


A krónikus ízületi gyulladásról és a kezelésről a tünetkereső menüpontban olvashat. A lehetséges terápiák és a betegség részletes leírása ugyanitt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média