A fürdőfejlesztéseknek köszönhetően növekedett a vendégforgalom, további beruházásokra lehet számítani

BükfürdőAz elmúlt években több hazai gyógyfürdőben és élményfürdőben volt valamilyen fejlesztés. A korszerűsítést végző vidéki fürdők esetében nagyjából 2 százalék volt a forgalomnövekedés az előző időszakhoz képest. Ide tartozik Bükfürdő és Sárvár is.

Reklám


A Magyar Fürdőszövetség úgy véli, hogy a beruházásokra mindenhol szükség van. Főleg olyanokra, amelyekkel az időjárás viszontagságai kiküszöbölhetőek. Szakértők szerint már az is jó eredmény, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények között stagnál a piac.
Az említett fürdőkben valamelyest növekedett a külföldi vendégforgalom, többen jönnek pihenni és kikapcsolódni például Csehországból és Romániából. A német vendégek száma azonban kevesebb. Ez némi aggodalomra adhat okot.
Vancsura Miklós, aki dr. Németh Istvánnal együtt a fürdőszövetség elnöke, elmondta a Világgazdaságnak: a német vendégforgalom csökkenése miatt Németországban erősíteni kellene az országmarketinget. Közölte továbbá, hogy a fejlesztési-bumm nem áll le, ugyanis több tízmilliárdos projektek futnak az egész országban.
Jó hír ez a vendégeknek, ugyanis még színvonalasabb környezetben, még több lehetőséget kipróbálva tudnak feltöltődni és különféle wellness szolgáltatásokat igénybe venni.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média