Lelki okok és az ízületi fájdalom

Megnéztük, milyen lelki okokra vezethetők vissza az ízületi betegségek. Hasonlítsa össze! Ön is ilyen problémákkal küzd?

Reklám
Az ízületi fájdalom, mint minden testi probléma, sokak szerint lelki panaszokból is eredhet. Azok, akiknek ízületi problémái vannak, korlátozottan tudnak csak mozogni. Gyakran a térd, a csípő és a boka fájdalma miatt rendkívül nehéz bármit is tenni. De milyen típusú embereknél jelentkeznek a panaszok? A megfigyelések szerint azoknál az embereknél jöhet elő ízületi fájdalom, akik görcsösen élik az életüket, nem tudnak lazítani és folyamatosan teljesíteni szeretnének.
 


A lélek nem állítja meg az állandó jövés-menésben az embert, megteszi ezt a test. Néhány tulajdonság, ami szintén jellemző lehet.

  • Saját eredményeire tud csak koncentrálni
  • Leginkább csak ő tudja helyesen elvégezni az adott feladatot - gondolja
  • Sosem elégedett, állandóan javítana az adott helyzeten
  • Rendszeresen teljesítésre készen áll, nem lazít


Az ilyen tulajdonságokkal rendelkezőknél jelentkezhet ízületi fájdalom. Hiszen a test lényegében nem is pihen. Hasonlóan lehet a merevség, a lazítani képtelenség testi jele a gerincprobléma - de erről később írunk.


Gyakran foglalkozunk a sokízületi gyulladással összefüggő gyógyítási lehetőségekkel. Fontosnak tartjuk, hogy itt is lejegyezzünk néhány gondolatot. Ugyanígy visszavezethető lelki okokra a sokízületi gyulladás kialakulása. Megfigyelték, hogy az ilyen problémával küzdők leginkább csendes, szorgalmas természetűek. Önzetlenek, gyakorlatiasak, önfeláldozók.


Hasonlóan más ízületi problémákkal küzdőkhöz, itt is jellemző az állandó mozgékonyság és a tenni akarás. A sokízületi gyulladás esetén van, hogy a lelki "hiányosságokat" testi tevékenységgel kompenzálják. Náluk tehát a túlzott mozgékonyság válthatja ki a problémát. Esetükben megoldás lehet, ha jobban figyelnek arra, hogy a lelkük, a szívük is megkapja, amire szüksége van.


Lazításra kiváló lehetőséget kínálnak a gyógyfürdők, a spa-k. Emellett az ízületi problémák kezelésében is rendkívül hatásos a gyógyfürdős kezelés. Azért, hogy testileg és lelkileg is feltöltődjön, látogasson el rendszeresen gyógy- és élményfürdőbe.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média