Szaunázás tavasszal és nyáron is

A legtöbben kizárólag téli wellnessel párosítják a szaunázást, pedig tavasszal és nyáron is rendkívül hatásos. Mutatjuk, miért érdemes ilyenkor is ellátogatni a fürdők szaunavilágába.

ReklámTény, télen igencsak jól esik szaunázni. Ez nem kérdés. De ahogy télen, úgy tavasszal és nyáron is rengeteg pozitív hatása van a szaunázásnak. Sőt, egyesek szerint nyáron még egészségesebb. Ha le tudjuk küzdeni az érzést, hogy a melegből még melegebbe menjünk, már jók vagyunk. Higgyék el, érdemes kipróbálni.


Akik tavasszal és nyáron is szaunáznak, könnyebben barnulnak. Szaunázáskor a bőr kitisztul, hatására az elhalt hámrétegek eltávolíthatók. Ha tehát szaunázás után merészkedünk a napra, szépen barnulunk le. Azért mindenki figyeljen oda, bőrvédő készítményeket, naptejet ajánlott használni ilyenkor is.


Ha a szaunában tapasztalható forróságot elviseljük, sokkal könnyebben bírjuk majd a nyári forróságot is - így is felkészülhetünk. Korábban írtuk a szaunázással kapcsoltban, hogy akik szeretnék felkészíteni a bőrüket a nyári napozásra, szaunázzanak. Ezzel ugyanis megelőzhető a napsugarak okozta bőrgyulladás, illetve pattanásos bőr kialakulása.


Ajánlott tehát a nyári strandoláskor is szaunázni, erre lehetőség van például Bükfürdőn, ahol a hatalmas területű strand mellett rendkívül korszerű szaunavilág várja a fürdőzőket.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média