Öt hatás, amelyet a gyógyvíz kiválthat nálad

A gyógyvizes fürdőzéskor nem kell szinte semmit tennünk. Rábízhatjuk magunkat a víz gyógyító erejére. Összegyűjtöttünk öt olyan hatást, amelyeket Te is tapasztalhatsz a fürdőzéskor.

ReklámElőször is a vízben az ízületek könnyebben mozgathatóvá válnak, a hő hatásának köszönhetően lazulnak az izmok, oldódnak a görcsök. A termálvízben való fürdőzéskor fokozott anyagcsere indul a szervezetben. Szinte észrevétlenül szabadulsz meg sok olyan salakanyagtól, amelyre semmi szükséged nincs. A vesék működése intenzívebbé válik, így gyakoribb lehet a vizelési inger.


A termálvízben a szív gyorsabban dolgozhat, a vérnyomás megváltozhat. A víz rendkívül hasznos alkotóelemeinek felszívódásához nagyjából fél óra kell, így rövidebb gyógyvizes fürdőzéskor is sokat tehetünk az egészségünkért.


Nem csak a bőrön át juttathatunk be a szervezetünk számára fontos anyagokat. A belégzéskor például a hörgőcskék simaizmai lazulnak el. Az allergiások, az asztmások tünetei enyhülnek így a belélegzett gázoknak köszönhetően. A gyógyvíz nem csak a testi, hanem a mentális egészségre is hat. A gyógyvízben lazítók nyugodtabbak lesznek, oldódik a stressz.


Az említett hatások mellett számos más jótékony előnye is van a gyógyvizes fürdőzésnek. És nem csak idősödőknek ajánlott, már fiatal korban tanácsos megelőzés céljából gyógyvízben wellnesszelni. Még több részlet és lehetőség itt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média