Csak egy-két napom van gyógyfürdőzni. Érdemes elmenni?

Már egy-két gyógyfürdős alkalom is segít. Ezeknek a problémáknak a gyógyításában, kezelésében hatásos a rövid idő is. Íme.

ReklámMozgásszervi betegségek kezelésében, reumatológiai problémák és csontritkulás (osteoporosis) gyógyításában is eredményes lehet egy-egy gyógyfürdőben eltöltött nap. Igaz, a hosszabb, azaz a kúra szerű alkalmazás a biztos, mindenesetre akiknek csak egy-két napjuk van gyógyulni, azoknak is érdemes elkezdeniük a fürdőzést.


Gerincsérv műtét utáni rehabilitáció, a meglévő gerincsérv kezelése nem a gyors terápiák közé tartozik. A gerincproblémák gyógyítására időt kell szánni. Ennek ellenére már pár alkalom után is érezhető javulás.

Már egy-két alkalom is segíthet kezelni a nőgyógyászati problémákat


A rövid gyógyfürdőzés a nőgyógyászati panaszok csökkentésében és a bőrbetegségek, műtéti hegek gyógyításában is hatásos lehet. A gyógyfürdős wellness-kikapcsolódás pedig ugyancsak rövid idő alatt képes a stresszoldásra.


Eredmény már a legtöbb panasznál rövid idő alatt tapasztalható, a teljes gyógyuláshoz azonban türelemre van szükség. Emiatt érdemes rendszeresen kikapcsolódni, feltöltődni a gyógyfürdőben.


Visszatérve a gerincsérvvel kapcsolatos problémákhoz...

Egy korábbi bejegyzésünk arról írtunk, a társadalombiztosító támogatja a gerincsérv műtét utáni kezeléseket. Ilyenek a gyógyvizes gyógymedence, a gyógyvizes kádfürdő, az iszappakolás, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugár-masszázs, valamint a víz alatti csoportos gyógytorna is - ezeket azonban csak kúraszerűen érdemes igénybe venni.

Ebben a posztban írtuk azt is, hogy a helytelen tartás is válthat ki fájdalmat a gerincsérvvel küzdőknek. Ajánlják, hogy az érintettek próbáljanak talpra húzott lábbal fürdőzni.
Arról, hogy a meleg víz fokozza a gerincsérvhez kapcsolódó gyulladásos panaszokat, megoszlanak a vélemények. Van, aki úgy véli, csak a rossz tartás miatt érezhető fájdalom a fürdőzés után, mások viszont a meleg vízre fogják ezt. Erről itt olvashat bővebben.


A teljes gyógyuláshoz kétségtelenül időre van szükség, eredmény viszont már pár alkalom után tapasztalható. Összességében megállapítható, hogy ha csak egy-két nap jut gyógyfürdőzésre, akkor is érdemes ezt a kikapcsolódási formát választani.

Megelőzésre is kiváló a gyógyvíz. Ha tehát nincs panasza akkor is célszerű ellátogatni rendszeresen gyógyfürdőbe.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média