E-egészségügy portál az orvosturisztikai lehetőségekről - a SpaMagazin is hasonló célt tűzött ki maga elé

Az online, egyben okos megoldásoké, lehetőségeké lehet a jövő az egészségturizmusban is. Erről Horváth Viktória, az Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára beszélt a napi.hu-nak.

Reklám

Úgy véli, hogy egy úgynevezett E-health, azaz e-egészségügy portált kell létrehozni, amely alkalmas arra, hogy a felhasználók, a gyógyulni vágyók a lehetséges orvosturisztikai lehetőségekről tájékozódjanak.


A helyettes államtitkár így fogalmazott: „Ha ezeket az információkat okostelefonon is elérhetővé tudjuk tenni a jövőben, akkor a jelenleginél jóval nagyobb célközönséget érhetnénk el, hiszen ma egyre kevesebben lapozgatnak prospektusokat, mindenki az interneten tájékozódik a lehetőségekről.”


Az interjúban olvasható az is, hogy világviszonylatban hazánk az 5. legnagyobb termálvíz nagyhatalom Japánt, Izlandot, Olaszországot és Franciaországot követően, ezért a másik fontos feladat, hogy minél többet tudjunk meg a gyógyvizeinkről. Az átfogó gyógyvízkutatást azért is építik bele a 2014-20-as időszak programjaiba, mert szükség van egy részletesen anyagra, amely megmutatná, hogy mely vizünk pontosan mire jó, melyik és hogyan gyógyítja az egyes mozgásszervi gondokat, melyik a nőgyógyászati panaszokat, vagy éppen a bőrbetegségeket. Ez már csak azért is fontos, mert azon országokban, ahol nincs komoly hagyománya a gyógyvizek használatának, el kell tudni magyarázni a biztosítónak, hogy miért akarja éppen ezt a gyógykezelést elszámolni - ehhez pedig egy orvosok által végzett, célzott kutatás nagy segítséget jelenthetne. Ezen is dolgoznak jelenleg, reményeik szerint a következő hónapokban sikerül véglegesíteni a programot annak érdekében, hogy ha a források megnyílnak, azonnal kezdhessék a kutatást. - Bízunk benne, hogy az új uniós költségvetési időszak forrásaiból erre a célra is tudunk támogatást biztosítani – fogalmazott a szakpoilitikus.


A SpaMagazin hasonló célt tűzött ki maga elé. Népszerűsíteni szeretné a gyógyvízhez kapcsolódó gyógyítási, wellness lehetőségeket. A kezdeményezés mellé pedig a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum állt. A cél: minél több emberben tudatosítani azt, hogy a gyógyvíz alkalmas a gyógyításra. Emellett az egészség megőrzésében is fontos szerepet játszanak ezek a szolgáltatások. Az olvasóink tünetkeresőnkben tájékozódhatnak a gyógyfürdőben gyógyítható betegségek tüneteiről, kezelési módjairól. Emellett rendszeresen közlünk információkat a társadalombiztosító által támogatott kezelésekről, árakról, egyes akciókról és a különféle wellness szolgáltatások hatásairól, a betegségek kezelési módjairól. A SpaMagazin mobil eszközre is optimalizált, így út közben is könnyen böngészhető, sőt a gyógyfürdőben pihengetve is olvashatók plusz információk az éppen "karnyújtásnyira" lévő kezelésekről, szolgáltatásokról.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média