Előzze meg a gerincproblémát! - Fájdalom esetén a gyógyfürdőben segíthetnek

A legtöbb ember érintett valamilyen típusú gerincproblémában. Fontos, hogy a lehető legtöbben tudjanak a megelőzési lehetőségekről. Prevencióval ugyanis csökkenthető az esélye például a gerincsérv kialakulásának.

ReklámA hátfájás sokak életét nehezíti meg. Az egyre növekvő megbetegedések miatt már népbetegségről beszélhetünk, az emberek kétharmadát érintik a gerincproblémák. A megelőzésben a tartás a legfontosabb. Az ülőmunkát végzőknél nagy az esélye annak, hogy később gerincprobléma alakul ki. A rossz tartás miatt a gerincizomzat megváltozhat, emiatt a gerinc eldeformálódhat. A rendszeres gyógytorna segíthet abban, hogy az izomzat megfelelően erősödjön. Az úszás az egyik legjobb "gerinctámogató" sport.Lehet, hogy több évig nem is érezzük, hogy a gerincünknek valami nem jó. Ha rögzül a helytelen tartás, már ki is alakulhatnak a problémák, például a gerincsérv. Akár 10 év is eltelhet úgy, hogy nincs panaszunk, viszont később komoly fájdalmak is tapasztalhatóak.


Segít a rendszeres testmozgás, a gyógyfürdőbe járás. Az izomzat kezelése például masszázzsal segíthet abban, hogy a fájdalom elmúljon. A gyógytorna, így a vízben végzett tornagyakorlatok is enyhíthetnek a fájdalmon. Mint tudjuk, a vízben végzett mozgás könnyebb, így azok, akik komoly fájdalmakkal küzdenek, válasszák a vízi gyakorlatokat. Érdeklődjenek a gyógyfürdős lehetőségekről itt.

 A SpaMagazin új tünetkeresőjében számos, gyógyfürdő kezelésekkel gyógyítható betegségről tájékozódhat.

 

 


Akik a gerincsérv-műtétet választották, a rehabilitációhoz támogatott gyógyfürdő kezeléseket is igénybe vehetnek


Gerincsérv-műtét utáni maradvány tünetek kezelésére, azaz fennálló gerinc mozgáskorlátozottság, fájdalom és/vagy izomgyengeség esetén javasolt a gyógyvizes gyógymedence, a gyógyvizes kádfürdő, az iszappakolás, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugár-masszázs, valamint a víz alatti csoportos gyógytorna is.

 Korábban a témában írt, a gerincsérv problémákkal küzdőknek szóló cikkünket itt olvashatja: Gerincsérv-problémákkal küzdőknek ezeket ajánljuk

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média