Az öt legtutibb strandjáték - Önnek melyik a kedvence?

strandA legtöbbeknek nem csak a fürdésről és a napozásról szól a strandolás. Sokan egy kis mozgást is beiktatnak a napi strand-programba. Össze is gyűjtöttünk néhány tuti strandjátékot, ami biztosan még nagyobb élménnyé teszi a strandolást.

ReklámA gyerekek nagy kedvence lehet a strandtenisz. Ez kicsit eltér a hagyományos tenisztől. Az ütők műanyagból vannak, a labda pedig puha gumiból készült. A kicsik mesefigurás mintával ellátott szettet is választhatnak maguknak. Szuper játék a felnőtteknek is.


Kicsit talán nagyobb gyermekekkel lehet játszani a pelotát. Ez sok felnőtt kedvence is, amit leginkább a tengerparton nyaralóknál látunk. A pelota a fallabda régi spanyol változata. Itt az ütők egy kanálszerű eszközre hasonlítanak, amely egy hajlított felülettel rendelkezik. Ezzel kapják el a labdát és ezután dobják tovább.


A petanque-ról már írtunk. Ez egy kevésbé aktív sport, viszont csapatban játszva igazi élmény. Akár a strandon is játszható, fiatalok és idősödők is bátran megmérkőzhetnek.


A frizbi az örök strandjáték. Sok magyarázatra nem is szorul. Sokan játsszák, viszont zsúfolt strandokon nehéz úgy dobni, hogy másokat ne zavarjunk vele. Így az ilyen helyeken csak gyakorlott játékosoknak ajánljuk a frizbizést.


A speedbadmintont választottuk az ötödik tippünknek. Ez hasonló a tollaslabdához, viszont kisebb szélben is játszhatunk vele. A speed (sebesség) és a badminton (tollaslabda) szavakból jött létre a speedbadminton. Itt a hangsúly a sebességen van. Az ütő másként is van kialakítva, inkább a squash ütőre hasonlít. A labda pedig nehezebb, mint a tollaslabda, így valóban gyorsabb lehet a játék. 


Ön már tudja, hol tölti a nyári szabadnapjait? Kiválasztotta már a legmegfelelőbb strandot? Ha élménnyé szeretné tenni a nyári strandolós napokat, látogasson el ide! (Klikk!)

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média