Újra népszerű a pétanque - igazi strandjáték

Bizonyára sokan voltunk úgy, hogy pár évvel ezelőtt, a 90-es években láttuk, ahogy a strandon - általában külföldi turisták - golyókat dobáltak a kavicsba. Úgy tűnik, újraéledhet ez a játék, a pétanqu. Számos áruházban lehet is kapni az eszközt.

ReklámA strandon is játszható golyójáték, a pétanque nem is olyan könnyű, mint első ránézésre tűnik. A lényege, hogy az öcsit - fagolyót - a kezdő csapat dobja el. Ez nem érhet semmihez. Az a cél, hogy a saját golyó minél közelebb kerüljön ehhez eldobás után. Mindig az a játékos, csapat következik, amelyik rosszabb helyzetben van. A nyertes csapat pedig a kör végén annyi pontot kap, amennyi golyója közelebb van az öcsihez, mint az ellenfél legközelebbi golyója. A versenynek akkor van vége, ha az egyik csapat eléri a 13 pontot.


Pétanque készlet már pár ezer forinttért vásárolható sportboltokban, nagyáruházakban. A pálya pedig szinte bárhol kialakítható. Így ha a strandon rendelkezésünkre áll egy kis felület, már játszhatunk is. A játék kiváló alkalmat teremt arra, hogy kicsit kikapcsolódjunk a barátokkal, családtagokkal, és még több élménnyel gazdagodva menjünk haza a strandolásból.


A pétanque-ot egyébként egy-egy játékos is játszhatja három-három golyóval. Két-két játékos három-három golyóval és három-három játékos játékosonként két golyóval.


Ha kedvet kapott, strandoljon itt és hozza el pétanque készletét.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média