Kinek ajánlott a vízi torna?

vizitornaA válasz elég egyszerű. Mindenkinek. De főként olyanoknak javasolt, akik a hagyományos szárazföldi tornát nem tudják végezni.

Reklám

Érdemes azt is tudni, hogy nagyon hatásosak a vízben végzett gyakorlatok. Hiszen a víz ellenállása nagyobb, mint a levegőé, ezért bizonyos gyakorlatokat sokkal nehezebb elvégezni a vízben. Egy ilyen torna felér egy edzőtermi órával. Minél nagyobb felületű eszközt vonunk be a gyakorlatokba, annál nehezebb lesz a mozgatás. A vízi torna erősíti a mély és a felszíni izmokat is. Viszont nem terheli az ízületeket.


A vízben végzett rendszeres torna hozzájárul a szív- és az érrendszer egészségéhez. Növelhető vele az állóképesség. A langyos vízben végzett gyakorlatok azoknak is fájdalommentesek lehetnek, akik korábban csak nehezen tudtak tornázni.

 

>>> Próbálja ki, ha gyógyfürdőben jár! <<<


A fiataloknak jó edzés, az időseknek pedig majdnem hogy kötelező. Edzi ugyanis a szívet. Jótékonyan hat a tüdőre, és tartásjavító hatása is van.
A tornába bevonhatók különböző eszközök is - ahogy írtuk. Ezeket többnyire a gyógyfürdőben lehet igényelni.
A tornázás hatására az izmok erősödnek, valamint az ízületek is edződnek. Baleset utáni rehabilitációra is kiválóan alkalmas a vízi torna.


Egyes esetekben a társadalombiztosító is támogatja.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média