Hátfájással küzd? - A gyógyvíz így segíthet a problémáján

Sokat fáj a háta? Ezzel nincs egyedül, a lakosság nagyobb százaléka rendszeresen tapasztal hasonló panaszokat. Minderre gyógyírt nyújthat egy-egy gyógyfürdős kezelés, gyakran még súlyos reumatikus esetek is kezelhetők.

ReklámHa fáj a háta, olyan gyógyfürdőt válasszon, ahol a probléma kezelésére alkalmas gyógyvíz található. Ez sem mindegy ugyanis. A legjobb, ha jódos, kénes termálvízben kúráljuk magunkat. A kénes víz a hátfájás mellett más ízületi panaszok kezelésében is hatásos.


A gyógyulás nem egyből a vízben kezdődik, az első lépés egy alapos vizsgálat. Idegi vagy izomprobléma esetén árthat is a meleg víz. Ha ilyen eredetű a panasz, akkor más módszert kell választani, erről szakorvos dönt.


Ha gyógyfürdőbe megyünk, nem kell egyből arra gondolni, hogy üldögélve gyógyulhatunk csak. Léteznek vízi gyógytornák, olyan aquafitness terápiák, amelyek hatékonyan enyhíthetik a panaszokat. Többször írtunk már róla, hogy a vízben végzett mozgás könnyebb. Az ízületek így tehermentesítve vannak, azok tornáztatása, mozgatása egyszerűbbé válik. Kipróbálná?


Hátfájással és más ízületi panasszal gyógyfürdőbe látogatóknak érdemes tudni, hogy a társadalombiztosító egyes kezeléseket támogat. Korábbi bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot ezzel kapcsolatban. Nézze meg, Önnek is jár a kedvezmény.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média