Miért hat olyan erősen a masszázs az elmére és a szervezet egészére?

Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a masszázs a stressz hormonok csökkenéséhez vezethet, és ezzel egyidőben növeli a fehérvérsejtek arányát, ami pozitív hatással van a betegségek elleni küzdelemben.

ReklámA tudományos irodalom pedig az elmére gyakorolt hatására vonatkozóan leírja, hogy masszázzsal kezelhető a stressz, a depresszió, a figyelemzavar, a függőségek és az étkezési rendellenesség is. A sejt életképességi idejének növelésében, az öregedési folyamatok lassításában is nagy szerepe van.


Számos képalkotó vizsgálattal pedig azt mutatták ki, hogy csökkenti az amygdala, azaz az ember agyának mediális temporális lebenyében található neuronok aktivitását, amiknek a stressz, a harag, a félelem, és így a negatív érzelmek kinyilvánításában van szerepük. A masszázs ugyanakkor fokozza az elülső cinguláris és a prefrontális kéreg aktiválását, ami javítja a figyelmet és szabályozza az érzelmeket.A masszázs továbbá javítja az éberséget, növeli a pozitív érzelmek felszabadulásának arányát, és javítja a hangulatot. Ezért érezzük egy masszázs után, hogy frissebbek, könnyedebbek vagyunk.


A kezelések hatása már egy alkalom után is megfigyelhető, azonban terápiaszerűen alkalmazva folyamatos, fenntartható lelki, szellemi javulást, felfrissülést eredményez. Így ellenállóbbá válunk a mindennapos stresszel szemben is.

Ha ön is kedvet kapott egy kényeztető masszázshoz, nézz meg, milyen típusú kezelések közül választhat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média