Lassan elér Magyarországra az aktív időskor nyugatabbra már hódító "trendje"

Számos külföldi turista érkezik Magyarországra gyógyfürdőzni. Aki megtapasztalta, hogy milyen jótékony hatásai vannak a gyógyvizeinknek, vissza szeretne jönni.

Reklám

Több, nyugdíjas korban lévő osztrák szomszédunk tölt el több hónapot például Bükfürdőn. De hasonlóan sok orosz vendég cselekszik ugyanígy.

Egyesek ingatlant is vásárolnak. A gyógyvíz ugyanis segít a megelőzésben, és a már meglévő egészségügyi panaszok kezelésében is rendkívül hasznos. Az ízületi fájdalmak mellett a nőgyógyászati, a gyomor (ivókúrával) problémák orvoslásában is komoly eredmények érhetők el a víz természetes erejével. Szerencsére ezt egyre több magyar is tudja már.


Többen ismerik fel a tényt, hogy a szervezetnek bizonyos időközönként feltöltődésre van szüksége. A kor előrehaladtával egyre gyakrabban. Egyre több idősödő hazai házaspárt látni nordic walkingozni, rendszeresen kerékpározni, akik a testmozgást gyógyvízben pihenik ki. Lassan elér Magyarországra az aktív időskor nyugatabbra már hódító "trendje".

Sokaknál nem kérdés már, hogyan telik a hétvége, egy-egy pihenőnap. Kikapcsolódással. Egy hétvégi kerékpározás vagy kirándulás, esténként séta, közben pedig az ízületek támogatásaként egy kis gyógyfürdőzés: a testi feltöltődés mellett a lélek pihentetése. Mindezeket jó, egészséges ételekkel, italokkal párosítva teszik.


Az aktívan élő időskorúak sokkal optimistábbak, kiegyensúlyozottabbak. A boldog test segíti boldoggá tenni a lelket is.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média