Újjáépült a miskolctapolcai strandfürdő

Tíz év után ismét lehet strandolni Miskolctapolcán, a csaknem hárommilliárd forintból újjáépült létesítményt szombaton adták át.

Reklám

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az avatáson elmondta, "a fürdők fejlesztése és élvezete nemzeti kultúránk része, hungarikum, amelyre évszázadok óta lehetünk büszkék". A strandfürdő felújítása 2,8 milliárd forintba került, ehhez a kormány csaknem 2,5 milliárd forinttal járult hozzá. Az államtitkár kiemelte: az ország 200 jelentősebb fürdője az elmúlt évben 31 millió látogatót fogadott, a tíz évvel ezelőtt bezárt miskolctapolcai strand mostani megnyitása pedig a régió gazdasági, idegenforgalmi fellendülését is szolgálja, mindezek mellett új munkahelyek is létrejöttek.

A legmagasabb színvonal, a szolgáltatások egyedülállóan széles köre, a fenntarthatóság és a meglévő értékek megőrzése voltak azok a szempontok, amelyek meghatározták a fejlesztést.A fürdő két ütemben újul meg, a tervek között szerepel még egy egyedülálló élményfürdő rész kialakítása is -olvasható Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének köszöntőjében, a strandfürdő internetes oldalán.

A szombaton átadott fürdőben egy 50x25 méteres 10 sávos medence készült el, és egy családi medence is, valamint homokos strandröplabda- és lábteniszpályák, fitness és wellness részlegek.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média