Előrelépés a reumás ízületi gyulladás kezelésében

Újabb előrelépés a reumás ízületi gyulladás kezelésében. Japán kutatók megtalálták az autoimmun betegség egyik kiváltó okát. A kezelésben a gyulladás lezajlása után egyebek mellett a gyógyvizes kezelést ajánlják.

Reklám



A SpaMagazin tünetkeresőjében írtuk, hogy a reumás ízületi gyulladás a szervezet idült gyulladásos betegsége (rheumatoid arthritis: RA), ami szinte az összes ízületre kiterjed. Autoimmun betegség, öröklött tényezők szerepét feltételezik. A szervezet saját kötőszöveti elemeit idegenként ismeri fel, és gyulladással védekezik ellenük.


A betegség kiváltó okát még egyértelműen nem tudták meghatározni. Most japán kutatók valamelyest közelebb kerültek a megoldáshoz. A Kiotói Egyetem és más intézmények kutatói egérkísérletek segítségével azonosítani tudták az egyik olyan molekulát, amelyet az immunsejtek tévedésből célba vesznek, és ezáltal szerepet játszanak a gyulladás kialakulásában. A mostani felfedezésen elindulva elképzelhető, hogy hamarosan gyógymódot is találnak a betegségre. Mindenesetre a kutatók egy lépéssel előbbre kerültek a gyógyításban.


Ha szeretne többet tudni az ízületi gyulladás tüneteiről és kezelési módjairól, olvasson részleteket a tünetkeresőben.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média