Ízületi problémák a fiataloknál - porckopás

Nem csak idősödőknél, hanem fiataloknál is jelentkezhetnek ízületi problémák. A porckopás sok esetben a negyven évnél fiatalabbak térdízületeiben is jelentkezhet. Leginkább a rendszeresen sportolóknál fordul ez elő.

Reklám


Az egeszsegkalauz.hu oldalán olvasható, hogy a térdfájdalom gyakori panasz mind a fiatalabbak mind az idősebbek esetében, ám a 40 év alattiak nem mindig gondolnak erre a problémára, pedig egyre gyakrabban diagnosztizálják már náluk is az artrózist.A legveszélyeztetettebbek a hatvan év felettiek, náluk a 80 százaléknál találni a probléma kialakulására utaló jeleket.Milyen tünetek esetén lehet porckopásra gyanakodni?


A legjellemzőbb tünetek: a merev mozgás, az ízületek ropognak, fájdalmas az elindulás és az izmok is megfeszülnek. A rendszeres megterhelő edzés a fiataloknál ezeket a tüneteket is előidézheti.


Hogyan kezelhető az artrózis, azaz a porckopás?Gyógyszeres kezelés, gyógytorna, fizikoterápia mellett a gyógyvizes kezelések is rendkívül hatékonyak. Súlyos esetben azonban műtétre is sor kerülhet. A mozgás rendkívül fontos az egészségügyi probléma kialakulása után is. Különösen jó, ha gyógyvízben végzünk rendszeres gyakorlatokat. A meleg vízben ugyanis a görcsösen védekező izmok ellazulnak, továbbá ilyenkor a testsúlyunk sem terheli az ízületeket. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a mozgás feladása a mozgáskorlátozottság súlyosbodottságát jelentheti.Tudjon meg erről még többet, kérdezzen szakértőtől és próbáljon ki célzott kezeléseket!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média